Kreirano: Subota, 09 Svi 2020 10:33

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave.

Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.

Općina Vrhovine i Centar za razvoj i investicije Srpskog narodnog vijeća pozivaju poljoprivrednike da se prijave na objavljeni Natječaj i zatraže financijsku podršku te na taj način pokušaju unaprijediti svoje poslovanje i ostvariti prihode za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području.

Obavještavamo poljoprivrednike da će se pomoć pri elektroničkom ispunjavanju Zahtjeva za potporu za 2020. godinu, radi povećanog obima posla, pružati svakodnevno isključivo u periodu od 08:00-10:00 sati u prostorijama općinske vijećnice .

Poljoprivrednici sa sobom obavezno trebaju donijeti korisničko ime i zaporku za aplikaciju Agronet te prošlogodišnji Zahtjev za poticaj.

Ukupna vrijednost ovoga Natječaja iznosi 14.000.000,00 kn, a najviši iznos po korisniku je 60.000,00 kn. Prijave se podnose od 11.5.2020. godine, a krajnji rok za prijavu na Natječaj je 25.5.2020.godine.

Poveznica na natječaj nalazi se ovdje .