Kreirano: Srijeda, 19 Srpanj 2017 14:36

Radi utvrđivanja i naplate porezne obveze Općina je dužna ustrojiti i dalje voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i o poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine.

Prikupljanje podataka i izradu Evidencije o nekretninama i o poreznim obveznicima za Općinu Vrhovine obavlja Jedinstveni upravni odjel Općine Vrhovine.

Zato Jedinstveni upravni odjel Općine Vrhovine, ovim putem, poziva vlasnike i korisnike nekretnina na području Općine Vrhovine da, u cilju pravilnog ustrojavnaja Evidencije o nekretninama i o poreznim obveznicima i utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine i zaduživanja obveznika plaćanja poreza, najkasnije do 31. listopada 2017. godine dostave podatke o nekretninama i poreznim obveznicima ispunjavanjem i dostavom priloženih obrazaca, posebno za svaku adresu nekretnine odnosno katastarsku česticu.

Svi obrasci su dostupni i na internetskoj stranici www.vrhovine.hr, a mogu se ispunjeni dostaviti osobno predajom Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrhovine, Senjska 48, putem pošte ili elektroničkim putem na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Obrazac parametara za porez na nekretninu - poslovni prostor
Obrazac parametri poreza na nekretnine - neizgradeno gradevinsko zemljiste.
Obrazac poreza na nekretnine - Stambeni prostor.

Poziv za dostavu podataka.

 

Eventualno potrebnu pomoć u popunjavanju obrazaca, dodatne informacije i upute molimo da zatražite putem tel. (053) 775 010, elektronski na email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili osobno u Jedisntvenom urpavnom odjelu kod Službenika-pročelnika gđe Marijane Orešković. 

Ukoliko se traženi podaci ne dostave ili ako se oni bitno razlikuju od podataka kojima raspolaže Općina dobivenim od Državne geodetske uprave, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva financija – Porezne uprave, porezna obveza će se utvrditi na osnovi podataka kojima raspolaže Općina s najvišim koeficijentima utvrđenima Zakonom za stanje i dob nekretnine.