Apr 22, 2017

Lika je dobila jedan od najduljih i najbržih Zip Line centara u Europi

Kako oživjeti kontinentalni turizam pitaju se svi. Odgovori su nekada tu nama pred nosom i treba ih znati prepoznati.

Donosimo novu odličnu turističku priču i svijetli primjer Like. Da Lika ne bude samo janjetina na putu do mora nakon Plitvičkih jezera pobrinula se grupa entuzijasta okupljenih u Udrugu Rudopolje moje u općini Vrhovine.

Projekt  sportsko rekreacijskog centra Bijeli vrh nastao je kao rezultat potrage za načinom poboljšanja životnih prilika lokalnog stanovništva. Općina Vrhovine podržala je ideju zaljubljenika u prirodu iz Udruge Rudopolje Moje i nastao je projekt koji ima za cilj pružiti priliku mladim ljudima da ostanu u Lici, ali naravno i privući posjetitelje i upoznati ih s ljepotama Like.

SRC Bijeli Vrh nalazi se na zapadnoj granici NP Plitvička jezera, 20 km od državne ceste i površinom obuhvaća gotovo 100 hektara sportsko rekreativnih zona. Blizina čak dva nacionalna parka Plitvičkih Jezera i Sjevernog Velebita i rijeke Gacke, čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu. „Otvorenjem prve linije Zipline-a,  koji nazivamo prigodno za Liku „Pazi Medo“ u dužini 1700 metara možemo reći da je projekt zaživio i da se naši snovi napokon ostvaruju“ ističu ovi ljubitelji prirode i pustolovnih aktivnosti koji su razvili svoju ideju i dodaju kako su osim Zipline-a do sada realizirali i nekoliko manjih projekata. „Izradili smo i označili biciklističke karte, izgradili Disc golf igralište i stijenu za penjanje, uredili i registrirali para – jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta, te izradili svu potrebnu projektnu dokumentaciju“ napominje voditelj projekta Saša Kmezić iz Udruge Rudopolje moje.

Planirani završetak projekta SRC Bijeli Vrh planiran je kroz više faza, a ovaj ambiciozni projekt  sadržavat će tri hostela, skijalište sa 5 kilometara staza koje će pak preko ljeta služiti kao downhill staze za bicikle i kao polazna točka Zipline-a dužine 2950 metara čime će Lički Zipline biti najduži na svijetu. Zamislite kako će biti lako komunicirati prema turistima željnim adrenalina kada im u našoj Lici nudite najduži zipline na svijetu.

Planiran je i Air Bike dužine 1250 metara što konkretno znači kako ćete se biciklom voziti zrakom čime će ovaj Lički adrenalinski park postati nezaobilazno mjesto za sve željne adrenalina, avanture i boravka u netaknutoj prirodi. I to je to, tako se stvaraju uvjeti za povećanje posjetitelja na kontinentu. Inicijative pokreću male udruge, a ostali ih moraju znati prepoznati i podržati.

Službeno otvorenje Zip Line centra Pazi medo planirano je za 22. i 23. travnja 2017. Fešta će trajati cijeli vikend, a u tu svrhu podijelit ćemo vam 20 besplatnih vožnji za online prijavu!

Nakon tri godine sanjarenja, planiranja, gradnje i testiranja, s ponosom vam najavljujemo službeno otvorenje centra Pazi Medo!

Hrvatska tako dobiva jedan od najduljih (1700m) i najbržih (110kmh) Zip Line centara u Europi. Sam projekt je realiziran uz veliku pomoć i odličnu suradnju udruge „Rudopolje moje“ i Općine Vrhovine.

Puno zaposlenika lokalnih tvrtki je s oduševljenjem prihvatilo ideju i svojim nesebičnim radom pomoglo da se ovakav projekt napokon realizira. Od srca im se svima zahvaljujemo.

A sada je napokon došao i taj trenutak da zezancija službeno počne.


Rezerviraj svoju vožnju putem prijavnice na našoj stranici, spusti se besplatno i pridruži nam se na fešti uz live svirku (iznenađenje) domaću hranu i pića. Požuri s online prijavom jer je broj mjesta ograničen.

Ako niste rezervirali svoj Pazi Medo spust za otvorenje, još nije kasno. Na dan otvorenja održat ćemo natjecanja u disk golfu i penjanju, a pobjednici osvajaju besplatno spuštanje. Pratite nas i dalje na Facebooku jer uskoro slijede i nagradna pitanja, a nagradu već znate.

Osim zip line vožnje moći ćete se okušati i u ostalim aktivnostima u sklopu našeg centra:

 • Disc Golf
 • Sportsko penjanje
 • Bicikliranju

Veselimo se vašem dolasku. Vidimo se u Rudopolju.

 

Možda niste pročitali …

Ličko-senjska županija za narod Ukrajine

Ličko-senjska županija za narod Ukrajine

Obavještavamo sve stanovnike općine Vrhovine da je u tijeku humanitarna akcija prikupljanja pomoći u sklopu projekta ”Ličko-senjska županija za narod Ukrajine“ u razdoblju od 9. do 16. svibnja u prostoru općine Vrhovine, Senjska 48, od 8 do 15 sati. Sve zainteresirane...

read more
Bronca za Općinu Vrhovine u turizmu

Bronca za Općinu Vrhovine u turizmu

Nakon višemjesečnog obilaska terena i rada, Ocjenjivački sud (HRVATSKA UDRUGA ZA TURIZAM I RURALNI RAZVOJ „KLUB ČLANOVA SELO“) donio je odluku o dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu. Općina Vrhovine osvojila je...

read more
VASKRŠNJA ČESTITKA OPĆINE VRHOVINE

VASKRŠNJA ČESTITKA OPĆINE VRHOVINE

Svim građanima općine Vrhovine koji vaskrsenje Hristovo slave po Julijanskom kalendaru, općinska uprava sa načelnikom Miloradom Delićem želi srećan Vaskrs i Vaskršnje praznike! HRISTOS VOSKRESE - VOISTINU VOSKRESE!!!

read more
 • Centar za pomoć u kući
 • Škola
 • Dječji vrtić
 • Ambulanta
 • Narodna knjižnica
 • DVD Vrhovine
 • Turistička zajednica

  Podaci o općini

  Adresa: Senjska ulica broj 48
  Tel: 053 775 010
  Fax: 053 775 601
  E-mail: [email protected]

  GPS koordinate:
  45°51'06" N
  15°25'17" E