Jun 27, 2011

Završena izgradnja I.faze vodoopskrbe općine Vrhovine

Uporabna dozvola za vodnu građevinu radnog naziva „Dovod vode Zalužnica – Vrhovine“ koju u naravi čini tlačni vod promjera 150 cm u dužini od 7,234 km i crpna stanica kapaciteta 17 litara/sek. u naselju Zalužnica je, nakon tehničko-tehnološkog ispitivanja, dobivena i stvoreni su svi relevantni uvjeti da se ovaj, trenutno za naselje Vrhovine a dugoročno za naselja Gornji i Donji Babin Potok, Rudopolje, Gornje Vrhovine i Turjanski važna vodna građevina, stavi u funkciju.Stavljanjem u funkciju ove građevine trajno se isključuje iz uporabe tz. željeznički cjevovod koji prolazi prugom i tunelom Sinac – Vrhovine kao i tehnološki zastarjela crpna stanica Sinac isključuju se nakon gotovo stoljetnog korištenja van uporabe.Nositelj idejnog projekta je bila tvrtka Komunalac d.o.o. Otočac.

Izgradnju građevine je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.Općina je u suradnji s Hrvatskim vodama izradila Glavni projekt a Općina je riješila i sve imovinsko-pravne odnose.

Možda niste pročitali …

Ličko-senjska županija za narod Ukrajine

Ličko-senjska županija za narod Ukrajine

Obavještavamo sve stanovnike općine Vrhovine da je u tijeku humanitarna akcija prikupljanja pomoći u sklopu projekta ”Ličko-senjska županija za narod Ukrajine“ u razdoblju od 9. do 16. svibnja u prostoru općine Vrhovine, Senjska 48, od 8 do 15 sati. Sve zainteresirane...

read more
Bronca za Općinu Vrhovine u turizmu

Bronca za Općinu Vrhovine u turizmu

Nakon višemjesečnog obilaska terena i rada, Ocjenjivački sud (HRVATSKA UDRUGA ZA TURIZAM I RURALNI RAZVOJ „KLUB ČLANOVA SELO“) donio je odluku o dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu. Općina Vrhovine osvojila je...

read more
VASKRŠNJA ČESTITKA OPĆINE VRHOVINE

VASKRŠNJA ČESTITKA OPĆINE VRHOVINE

Svim građanima općine Vrhovine koji vaskrsenje Hristovo slave po Julijanskom kalendaru, općinska uprava sa načelnikom Miloradom Delićem želi srećan Vaskrs i Vaskršnje praznike! HRISTOS VOSKRESE - VOISTINU VOSKRESE!!!

read more
 • Centar za pomoć u kući
 • Škola
 • Dječji vrtić
 • Ambulanta
 • Narodna knjižnica
 • DVD Vrhovine
 • Turistička zajednica

  Podaci o općini

  Adresa: Senjska ulica broj 48
  Tel: 053 775 010
  Fax: 053 775 601
  E-mail: [email protected]

  GPS koordinate:
  45°51'06" N
  15°25'17" E